11 Ocak 2017 Çarşamba

Belcikada dugun nasil yapilir 2.Bolum

Dugun tarihi: 29.10.2017    Bulundugum tarih: 12.01.2017

Bir dugun icin gerekli ekipman listemi ogrendigim bilgilerle doldurmaya calisiyorum. pek basarili oldugumu soyleyemem ama cevreden edindigim bilgileri kullanmaya calisiyorum yinede.

Bugun ogrendim ki orkestra ucretleri gecelik 1000 euro civarindaymis 2 kisiyi cok iyi taniyorum hali hazirda birisi kuaforum olan adem ki belcikadaki turkler arasinda unlu sayilir kendisi digeride eskiden dil okuluna gittigim sirada tanistigim birisi onuda listeme aldim asagi yukari ayni ucretlere geliyorlar 2 kisi olarak muzik ekipmanlariyla birlikte bahsettigim fiyata dahil.

Listemin en onemli basligi dugun salonu. cok fazla dugun salonu bulunuyor belcikada yada brukselde bunlarin yarisi faslilarin dugun salonlari geri kalan da belcikali ve turklerin dugun salonlari ki belcikali dugun salonlari gercekten kucuk zaten dugun salonu denilemez daha cok kucuk restorant yada villa ev tarzi yerler bunlar. Faslilarin yada ortadogudan gelen gocmenlerin salonlari ise ya kapasite olarak bizim ihtiyacimizi karsilamiyor yada gercekten ic dekorasyonu ortacagdan kalma.
Turklerin dugun salonlari ise genelde bir organizator tarafindan isletiliyor ki o organizator bos olarak kiralamiyor salonu ki muhtac olup ona kamyonla para verelim diye bir yolunu bulup yinede 1000 civarinda kapasiteye sahip bi dugun salonu bulacagima inaniyorum...

Bir dugun icin gerekli ekipman listesi 

-Dugun salonu

-Dugun pastasi

-Orkestra   = 1000 ile 1200 Euro

-Yemek

-Meze

-Meyve

-Icecekler

-Garsonlar

-Dugun arabasi

-Dekorasyon / gelin masasi-giris

10 Ocak 2017 Salı

Belcikada dugun nasil yapilir 1.Bolum

Dugun tarihi: 29.10.2017    Bulundugum tarih: 11.01.2017

Yaklasik 1 ay kadar bi suredir dugun salonlariyla hasir nesir olduktan sonra dugunumu kendim organize etmeye karar verdim. karar vermemde brukseldeki sahtekar organizatorlerin yardimindan tutun. halihazirda bulunan dugun salonlarinin astronomik fiyatlarina oradan verilen hizmetin yetersizligine kadar bir suru sebeb kendimizce cikardim.

Tabiki asil sebep maliyet benim icin cunku sadece 6 saatlik bir organize icin dugun salonlari agiz birligi yapmiscasina 10.000 euro gibi bi rakamin altina dusmuyorlar. hatta 10.000 euro ya bulursaniz brukselde sukredip alniniza koyuyosunuz desem yeridir.

Neyse uzatmayayim cunku baya doluyum buradaki tuzakci dugun salonu sahiplerine yada organizator bozuntularina. dugun icin gerekli ekipman insan listesini cikardim yavas yavas bu listeyi tamamlayip dugunumu hayirlisiyla tamamlamaya calisacam sizde gun gun takip edebilir kendi dugununuzu yada herhangi bir organizasyonunuzu semaya gore tamamlayabilirsiniz...


Bir dugun icin gerekli ekipman listesi 

-Dugun salonu

-Dugun pastasi

-Sarkici/Turkucu

-Yemek

-Meze

-Meyve

-Icecekler

-Garsonlar

-Dugun arabasi

-Dekorasyon / gelin masasi-giris